Gelmiş Geçmiş En İyi Beş Gerçek Zamanlı Strateji Oyunu



       Bilgisayar oyunlarının etrafımızı sardığı şu dönemde RTS yani gerçek zamanlı strateji oyunları biraz unutulmaya yüz tuttu.Bugün sizlere tarihe adını altın harflerle kazımış beş strateji oyunundan bahsedeceğim.

1-Age Of Empires
   Age of empires adını eminim ki biraz bilgisayar ile uğraşanlar duymuştur.Üç seriden oluşan oyunumuz üçüncü ve son seride oyuncuların isteklerini karşılayamamış olsa da ikinci oyunu Age of Empires 2 ile dünyayı kasıp kavurmuştur.Gerek oyun dinamikleri olsun gerek HD EDİTİON’daki görselleri olsun hepimizi etkilemiştir.Özellikle de oyunun yapay zekasının bu denli müthiş olması RTS severli etkilemektedir.


2-Age Of Mythology
   Listemize Age adıyla başlayan bir oyun daha ekleyelim dedik. Adından da anlaşılacağı üzere Yunan mitolojisini gerçek zamanlı stratejiye uygulamış muhteşem yapımlardan biridir.Beni ve bir çok RTS severleri de etkileyen yanı da bu olsa gerek.



3-TOTAL WAR SERİSİ 

   Steam hesabınız varsa en pahalı oyunlar kategorisinde yer alan bu oyunu görmedim demeyin.Yaklaşık 80-90 TL  civarında olan oyun serisinin eski serileri indirimlerde 9-10 TL’ye düşebilmektedir.1000 Kişilik ordudan tek yaralı kişiyi bile ayırt edecek kadar ayrıntısı olan aynı zamanda devletler arasındaki diplomatik ilişkide de dikkatli olmanız gereken bir oyundur kendisi.


4-Cossacks
Cossacks da bir seri oyunudur yaklaşık birkaç ay önce Cossacks 3 adı altında yeni serisi yayınlanmıştır.Küçüklüğümü geçirdiğim bu oyunda oyun dinamizmini anlamanız pek zor değil fakat multiplayerda ki düşmanlarınızın sizin ordularınızı böcek gibi ezmesi biraz insana koyuyor.Ordu basmak kadar yönetmekte bir o kadar etkilidir.Kendi deneyimlerimi söyleyeyim Turan taktiğini yapın ama ortada topçu birliğini koyun.


5-Rimworld
Bambaşka bir dünyaya düşen oyuncularımızı kontrol ediyoruz ve bu oyuncularla bir şehir inşa ediyoruz.Oyunun mantığını ve ufak tefek ayrıntılarını kavramak çok zor.Ayrıca yapay zekası sizi 3 günden fazla yaşatmamakta ısrarcı bu yüzden barışçılda oynayın ilk seferde.Benim bu oyunu tamamıyla anlamam bir hafta mı aldı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.