Kara Delik Ve Bilim

Kara Delik Nedir?


Kara Deliği bilimsel olarak bu kadar önemli yapan şey nedir? Neden açıklaması bu kadar zor? İşte sizin için bunu araştırdık ve yazıya döktük.
Kara Delik

Kara delik Nasıl Oluşur 
Kara delikler ömrünü dolduran yıldızların içindeki nükleer tepkime yüzünden oluşur bir süre sonra bunu dengeleyemeyen yıldız tüm kütlesini merkeze çeker bundan sonra ise tüm kütle orda toplanmış halde olur ve yoğunluk inanılmaz bir şekilde arttığından çevresinde olan her şey, ışık bile çekilir. 
Kara delik Nasıl Oluşur nedir gördük. Aklınızda oluşan soruyu görür gibiyim evet Güneş te bir yıldız peki güneş de bir gün kara deliğe dönüşecektir?  
GÜNEŞ DE YILDIZ PEKİ YA O KARA DELİK OLABİLİR Mİ? 
Hayır. Güneş kütlesinde bulunan iç basıncı, kütleleri diğer yıldızlar gibi olmadığı için ve ya çok büyük kütleleri sahip olmayan iç basıncından  ötürü  bir yerden sonra durdurulabilir. Örneğin kendi güneşimiz için konuşursak (ki diğer galaksilerde de güneş var)Dünyanın boyutlarına çöktükten sonra çökme eylemi duracak 
“Bir yıldızın kara delik olana kadar çökmesi için en az ne kadarlık bir güç olması gerekir?” böyle bir soruda cevap basittir. Güneşten en az 15-25 kat kadar bir kütle ye sahip olması gerekir. Bu yüzden yıldızın iç basıncı kadar büyük bir kütle çöküşünün hiçbir şekilde durduramayacak ve yıldız adım adım kara deliğe dönüşecektir.  

YORUM yapmayı ve PAYLAŞMAYI unutmayın!

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.